ETWINNING PROJEMİZ BAŞLADI

ETWINNING PROJEMİZ BAŞLADI

Yeni eTwinning projemiz  bir yabancı dört Türk ortakla başladı.

10.01.2023 111

11-01-2023

AMAÇLAR

 

Şiir dinletilerinin sözlü geleneğine geri dönmek, şiir, dans, müzik, resim arasında bağlantı kurmak, diğer kültürleri anlamak, iletişim becerilerini ve dijital okuryazarlığı geliştirmektir.

 

İŞ SÜRECİ 

 

Bu proje Aralık ve Nisan ayları arasında gerçekleştirilecek.
Projenin senaryosunu keşfettikten sonra, öğrencilerin önce birkaç görevi (Buz kırma etkinlikleri) tamamlamaları gerekecektir.
Proje süresince öğrencilerle anketler, yarışmalar ve video sunumları yapılacaktır. Etkinliklerin planlaması proje ortakları ile birlikte gerçekleştirilecek, toplantılarda ve sohbet ortamlarında öğrencilerin fikirleri alınacaktır.
Okullar en çok okunan şiiri oylayacak ve şiirlerini resimleyecek.
Ortaklarla bir şiir koleksiyonu oluşturulacak ve bir sergi hazırlanacak. Şarkılara dönüşen şiirleri keşfedilecek. Dijital araçlar kullanılarak resimli şiir kitabı ve şair bestecilerin sanal sergisi oluşturulacaktır. Öğrenciler arasında şairler ve şiirleri hakkında kahoot hazırlanarak ve online toplantı düzenlenerek bir yarışma düzenlenecektir.

Öğrenciler karma okul grupları oluşturacak, her gruba bir resim (padlet) verecek ve gruplardan resimle ilgili bir dörtlük yazmalarını isteyecektir.
Proje ismimizden akrostiş şiir bastırılacaktır. Tüm öğrenciler Google'dan bir dosya açarak bir dosyaya erişebilecek ve her öğrenciden beğendiği bir şarkının (örnek: şehir temalı bir şarkı) bir satırını yazması istenecek ve atayacağımız iki öğrenciden bu satırları şiir gibi toplayın ve twinspace'de yayınlayın. Ortak ve eğlenceli bir çalışma amaçlanmaktadır. Öğretmen ve öğrencilerden forumda bestelenmiş bir şiiri paylaşmaları ve altına duygularını yazmaları istenecektir. Kültür önemli bir değer taşıyıcısıdır. Bu nedenle projemizin adından hareketle edebiyatımızda bilinen ve bestelenen örnek şiirler de incelenebilir. Öğrenciler tarafından seslendirilebilir.

 

BEKLENEN SONUÇLAR 

 

Projenin sonucu şarkılara dönüştürülmüş bir dijital şiir koleksiyonu ve resimli şiirlerden oluşan bir dijital sergi olacak. Öğrenciler şiir, dans, müzik ve resim arasında bağlantı kuracak, diğer kültürleri anlayacak, dijital okuryazarlık ve İngilizce iletişim becerilerini geliştirecek, yeni dijital araçlar öğrenecek ve yeni arkadaşlıklar kuracak.

 

10-01-202310-01-202310-01-202310-01-202310-01-202310-01-202310-01-202310-01-202310-01-2023

İLETİŞİM

Adres:
MEYDANKAVAĞI MAH. DEĞİRMENÖNÜ CAD. HACI M.GEBİZLİ İMAMHATİP LİSES SİTESİ MEHMET GE BIZLI KIZ AND IMAM HATIP LISESI BLOK NO: 130 MURATPAŞA / ANTALYA


Telefon
(242) 311 5795


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın